کودکان امروز، کارآفرینان فردا
تومال هنسک، که یک برنامه ریز مالی در نیویورک است، میگوید:
“ والدین ، موقعیت های زیادی دارند که میتواننند به فرزندان خود بیاموزند که راه هایی برای پولدار شدن و کارآفرینی را پیدا کنند. آنها وقتی که تفکر کارآفرینانه پیدا کردند می توانند درباره بودجه بندی و ذخیره کردن پول و نوع خرج کردن آن و سرمایه گذاری اطلاعات خودشان را زیاد کنند و این کارها را یاد بگیرند. این موضوع باعث می شود که آـنها بیشتر ارزش پول را درک کنند والدین می توانند با کارهایی ساده، این توانایی هارا در فرزندانشان افزایش دهند”
تفکر کارآفرینی چگونه به رشد شخصیت کودک کمک میکند؟
این کار همچنین به کودکان کمک میکند تا استمرار را یادبگیرند و از شکست های خودشان درس بگیرند و تفکر نقادانه را فرا بگیرند. در حقیقت شکست بخشی از فرآیند یادگیری می باشد بنابراین در صورتی که کودکان سعی کنند که کاری انجام دهند و شکست بخورند، اگر از آنها بپرسیم که از این آزمایش چه یاد گرفتی؟ آیا میتوانی دوباره آن را تکرارکنی؟ و غیره می توانیم که به آنها بیاموزیم که از شکستشان درس بگیرند و به جای این که کار را رها کنند، آن را ادامه دهند.
حال به این سوال پاسخ میدهیم که چگونه کودک کارآفرین تربیت کنیم؟
تقویت خلاقیت در کودکان:
فراموش نکنیم همه کودکان ذاتا خلاق هستند. حتما همه شما بچههایی را دیدهاید که یک وسیله را به عنوان شی جدیدی استفاده میکنند و همه ما را به تعجب وا میدارند. پس کودکان ذاتا خلاق هستند و چهارچوبهای ذهنی ما برایشان تعریف نشده است. پس وظیفه ما به عنوان والدین این است که در درجه اول خلاقیت آنها را سرکوب نکنیم و در مرحله بعد در شرایط مختلف سعی در پرورش این قوه خلاقیت داشته باشیم.
در ذهن فرزندتان جرقه ذهنی ایجاد کنید:
شما به عنوان والدین کودکان باید سعی کنید تا اولین جرقه های ذهنی را در ذهن آن ها ایجاد کنید. اولین سوالی که می توانید از آن ها بپرسید می تواند این باشد که آیا علاقه ای به کارآفرین بودن و پول درآوردن دارد یا خیر؟ در صورتی که پاسخ مثبت بود؛ باید از آن ها سوال کنید که برای این کار چه راهی در ذهنش دارد؟
ممکن است برخی از کودکان به این سوال پاسخ هایی عجیب و در برخی از موارد خندهدار بدهند. شما نباید برخورد بد و تمسخرآمیری با این پاسخ داشته باشید. مثلا ممکن است کودکی در پاسخ به این سوال که به چه شیوه ای می خواهد پول درآورد این گونه پاسخ بدهد که “می خواهم با جمع کردن چوب درختان و فروش آنها پول در بیاورم. ممکن است برخی دیگر از کودکان پاسخ های خنده دار تری هم بدهند که شما نباید هیچ کدام از این پاسخ ها را مسخره کنید. چون این کار ممکن است منجر به این شود که آن ها انگیزه خودشان را برای کار از دست بدهند.
برای عملی شدن ایدههای کودکتان با او همکاری کنید:
برای اینکه کودک باور کند ایدههایش قابل تحقق است و چیز غیر ممکنی نیست سعی کنید تا حدودی ایدههای سادهتر او را عملی کنید. مثلا وسیله یا خوراکی را با همکاری خود و فرزندتان به جایی مانند یک پارک برده و ببینید آیا میتواند آنها را بفروشد؟ انجام این کار به کودک انگیزه و اعتماد به نفس ادامه مسیر میدهد و حتی اگر نتیجه ای هم نگیرد با یکدیگر در مورد علت عدم رسیدن به نتیجه صحبت کنید و راهکارهایی را پیدا کنید.
مسئولیت پذیری را در کودکتان پرورش دهید:
کودکانی که قابل اعتماد و مسئولیت پذیرند احتمال موفقیت بیشتری در آینده دارند. این ویژگی اگر از زمان کودکی آموزش داده شود کودک را در آینده بسیار راحتتر خواهد کرد.
روش مقابله با ترس را به کودکان بیاموزید:
کارآفرینی آکنده ازترسها، نقاط تاریک و غیر قابل پیشبینی است. خوب است که از زمان کودکی روشهای مقابله با ترس را بشناسد و این کار با کمک والدین راحتتر میشود. در صورت نیاز میتوانید از مشاوران هم کمک بگیرید.
کودک را به فعالیتهای تیمی تشویق کنید:
داشتن یک گروه قوی ارزشمندترین سرمایه یک کارآفرین است و توانایی مدیریت بهینه آنها نیز یکی از اصلیترین مهارتهای کارآفرینان موفق است. یکی از بهترین راهها برای پرورش مهارتهای تیمی در کودکان انجام ورزشهای گروهی در کودکی و بطور کلی فعالیتها و کلاسهای فوق برنامه که کودکان میبایست به طور تیمی محصولی را ارائه دهند میباشد. لازم است والدین برای پرورش تفکر کارآفرینی در کودکان چنین موقعیتهایی را برایشان فراهم کنند.
دیدگاهتان را بنویسید
می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟خیالتان راحت باشد :)